Aerobics

Op maandagavond 19.00 is er een aerobics groep bestaande uit voornamelijk vrouwen die een uur actief aan de gang gaan om de eerste werkdag fit af te sluiten. Kom een keer langs om te kijken of het iets voor je is.

Badminton

Er zijn welgeteld 5 verschillende teams bestaande uit 4 man die onderling doordeweeks dubbelpartijtjes spelen. Kom gerust een keer kijken of kom met een stel vrienden zelf spelen.


Biljart

In de Hucht hebben we drie teams die op donderdagavond en vrijdagavond deelnemen aan de biljartcompetities. Daarnaast is het voor iedereen mogelijk om een potje te komen spelen.


Dansgroep

Iedere vrijdag vanaf 20.00 is er een groep aan de gang van verschillende stelletjes die even hun beentjes losgooien op de dansvloer. Van de chachacha tot line-dancing alles is mogelijk.


Darten

De dartborden zijn voor iedereen te gebruiken en hangen in de buurt van de bar. Op vrijdagavond zijn er competitiewedstrijden voor teams. Wees niet bang om een keer te komen oefenen of kijken naar hoe de competitiedarters gooien.
EDO-activiteiten

Nu de EDO-HOF er niet meer is komen de leden van de EDO hun activiteiten in de Hucht uitoefenen. Zo is er op woensdagochtend een gymles. Donderdagmiddag is de EDO-soos in de Hucht en kunnen de leden een potje kaarten, biljarten, sjoelen of koersballen. Tweemaal per maand is er op dinsdag een bingo.


Kerkkoor

Het kerkkoor repeteert elke woensdag van 14.00-16.00 hun liederen. Interesse? kom gerust langs.
Muziekvereniging

Op dinsdag repeteert de muziekvereniging in Alphen. Bespeel je ook een instrument en lijkt het je iets om bij de muziekvereniging aan te sluiten? Kom een keer een kijkje nemen, wie weet bevalt het je!Schoolgym

Vanaf dat de Hucht in de jaren 60 is gebouwd wordt er al door de school gegymd in het pand. Iedereen die in het dorp is opgegroeid heeft er zijn gymlessen gevolgd. Dit is nog steeds zo.


Smartlappenkoor

Het Smartlappenkoor laat elke maandagavond hun stemmen klinken in de Maoszaol. Ook zij brengen minstens eenmaal per jaar hun gezang aan het publiek ten gehoren in de Hucht. Klinkt jou stem goed in je oren als je aan het douchen bent, kom een poging wagen bij het smartlappenkoor wie weet ben je een natuurtalent.

WHAM

De Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas is de werkgroep die zich bezighoud met de geschiedenis van alles wat met Alphen te maken heeft. Vind je thuis een klein scherfje van een oud bord? Ben van Dijk weet binnen een uur precies wat het laatste eten was dat op het bord heeft gelegen en wie het klaargemaakt had. Op dinsdag en donderdag hebben ze vrije inloopavonden. Hier kunnen ze je alles vertellen over de rijke geschiedenis van Alphen. Wandelcafe

Iedere dinsdagavond komen er om 19.00 bij de Hucht wandelaars bijeen om gezellig gezamenlijk een rondje te wandelen door Alphen. Wil je een keer aansluiten dan is dat geen probleem.


Vrijmibo

Heb je geen zin om in de avond bij een vereniging of activiteit aan te sluiten? Geen probleem, kom gezellig langs voor een drankje en gezelligheid. Op de vrijdag na het werk is er een grote kans dat er meerdere mensen zijn die kleinschalig vieren dat de werkweek er weer op zit. Daarnaast is het ook natuurlijk ook mogelijk om doordeweeks aan de bar aan te schuiven


Zaalvoetbal

Wil je in de winter niet stilzitten? Tijdens de wintermaanden is er in de Hucht zaalvoetbal. Om de week is er op vrijdag een zaalvoetbalwedstrijd gepland. De wedstrijden zijn 3 tegen 3 en duren 30 minuten. Heb je een team en ben je geïnteresseerd, vul dan het formulier in op de aanmeldingspagina.


 

Collectief Consumeren

Ben jij alleen, heb je geen zin, tijd of inspiratie om te koken. Geef je voortaan elke dinsdag op en schuif op donderdag tussen 17.30 en 19.00 gezellig aan voor een goed gevuld, gezond bord eten. Kosten zullen € 7,- zijn per persoon (excl. Drinken). Op deze manier heb je een gezonde portie voedsel voor een schappelijke prijs, daarnaast heeft u ook nog eens gezelschap tijdens het eten.


Fitzyn

Ben jij nog niet helemaal zo fit als je wilt zijn? Of ben je wel fit, maar is jouw doel om nog fitter te worden? Elke dinsdag van 18:45-19:45 is er een gezellig groepje dat elkaar motiveert om het uiterste eruit te halen. Onder begeleiding van Naomi van Hulst gaan ze op een leuke manier verschillende oefeningen af.

Aanschuiftafel gemeente

Op 11 januari 2023 zijn we gestart met de aanschuiftafel. Dit is een warme lunch gesubsidieerd door de gemeente. Je betaald hiervoor €2,- en daarvoor krijg je een warme maaltijd en goed gezelschap! Je moet jezelf hier wel voor opgeven in de Hucht. Het is 1x in de 2 weken op de woensdag om 12:30. Alleen in de winterperiode.