Top 2000 Café De Hucht - 27 t/m 31 december 2022

Wat is het doel?


De periode tussen kerst en oud- en nieuwjaar is voor de meesten een saaie periode. Je bent vooral bezig met bijkomen van kerst of het voorbereiden op oudjaar. Voor sommige is de kerstperiode zelfs een beetje confronterend, omdat ze gezelschap missen. Met het Top2000 café in de Hucht willen wij de dagen tussen kerst en oud- en nieuw opvullen. Het idee is dat alle leeftijdsgroepen in dit gezellige café samen komen en elkaar beter leren kennen. Zo brengen we het dorp samen voor héél véél gezelligheid. In tegenstelling tot de isolatie waar we de afgelopen twee jaar mee te maken hebben gehad. 


Samen borrelen, samen kletsen, samen spelletjes spelen & samen genieten van de hits uit de top2000!

Terugblik op het Top2000 café de Hucht
December was een drukke maand in de Hucht. De winterspelen zorgden ervoor dat het elke avond gezellig druk was met sporters en supporters. Gevolgd door een drukke feestweek en afsluitend met een volle top2000 agenda, hebben we het jaar 2022 mooi afgesloten.


Het Top2000 café is afgetrapt met het kerstdiner voor 50+ alleenstaanden. De sfeer was gezellig en als wij de lege borden goed afgelezen hebben… dan zal het vast ook goed gesmaakt hebben!
De woensdag (28e) hebben de potentiële alleskunners gestreden om de enige echte titel ‘De Alphse Alleskunner’. Tygo van Dijk heeft een hoop gefrustreerde kandidaten achter zich gelaten in deze pittige strijd en is er met de prijs vandoor gegaan. Voor de leeftijdscategorie 10-17 jaar was dit een fanatieke dag, voor de iets oudere toeschouwers die overtuigd waren van hun eigen betere technieken des te meer. Misschien dat we deze activiteit ook maar een keer voor volwassenen moeten organiseren…


Woensdagavond heeft Sander van Beuningen vele hersenen doen kraken met een uitdagende Top2000 quiz. Het Top2000 Café zat bomvol met niet alleen teams, maar ook een hoop toeschouwers. Het aantal goede antwoorden nam bij sommige teams af met het toenemend aantal bierkannen, maar… er zijn toch nog winnaars uitgekomen. Er is een gedeelde eerste plek voor ‘the highstreets’ en ‘de beuntjes’ gevolgd door het team ‘never gonna quiz you up’.
Donderdag was de oudjaarsmarkt. Er waren verschillende leuke kraampjes en vele bezoekers hebben hun uitje naar de oudjaarsmarkt afgesloten met een drankje in het Top2000 café. De Hucht was ook deze avond dus weer gezellig vol.


Vrijdag vonden eindelijk de finales van de winterspelen plaats. Een drukke avond met een hoop veelzeggende kreten van toeschouwers. De winterspelen zijn uiteindelijk afgesloten met een waardige ceremonie. De prijzen werden hierbij uitgereikt door Miss Alphse Olympische Winterspelen Hennie Timmers. We hebben een uitgebreid verslag geschreven over de verschillende wedstrijden deze avond… dus als je geïnteresseerd bent, lees vooral wat verder in de Union om de tekst te kunnen vinden.


Helaas viel de zaterdag-planning voor een gezellige oudjaarsborrel met sterretjesparade in het water… door de slechte weersverwachting is onze planning deze dag afgelast. Desondanks zijn er toch wat tafeltjes gevuld geweest in ons café met oudjaarsdag. Hiermee hebben wij oudjaar, en daarmee ons café, toch gezellig met een hapje en drankje afgesloten. Hopelijk hebben wij volgend jaar meer geluk met het weer en kunnen we alsnog een leuke buitenactiviteit organiseren.


Al met al, was de Top2000 week een groots succes. Wij hebben van deze week genoten en hopen dat jullie dat ook gedaan hebben. Iedereen die erbij was: hartelijk bedankt!

Wat is het top2000 café de Hucht?


We toveren een gedeelte van de Hucht om tot een bruin café waarin de hele week de top2000 aanstaat. Iedereen is welkom om gezelschap op te zoeken en samen te genieten van de hits uit de top2000. Er zullen kerstdrankjes zijn zoals warme chocomel, glühwein & Jägermeister, maar ook elke dag iets lekkers. Daarnaast zullen we de spelletjeskast voor deze tijd aanvullen, zodat iedereen met zijn of haar vriendenkring hier een leuk spelletje kan spelen. Naast het café zullen er nog verschillende activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd worden. Zo is er voor iedereen wel een leuke dag om aan te kunnen sluiten! We zijn er nog volop mee bezig, maar tot zover is de planning:


Dinsdag 27 december: kerstdiner voor alleenstaande 50+ers (krijgen uitnodiging) en vanaf 20:00 opening van het Top2000 café in Alphen.


Woensdag 28 december: overdag activiteiten voor de jeugd. Dit is onder andere een Mario Kart toernooi. De andere activiteiten staan op dit moment nog in de kinderschoenen 😉. ’S Avonds is er een Top2000 quiz in elkaar gezet door Sander van Beuningen. Hier kan iedereen aan mee doen, echter wel op inschrijving. Kosten per team zullen € 7,50 en maximaal 5 man per team. Bij grote belangstelling zal er later in de week een extra top2000 quiz georganiseerd worden.


Donderdag 29 december is er ’s avonds een kerst-oudjaarsmarkt. Dit heeft hetzelfde idee als de Village Fair, maar dan in kerstsferen en in combinatie met ons top2000 café. Inschrijven als onderneming, vereniging, stichting of losse deelnemer kan via de website of een berichtje naar 06-51011888 / ellen.verhulsdonck@gmail.com .


Vrijdag 30 december zijn de halve finales en finales van de Alphse winterspelen. Vorig jaar stak corona een teststaafje 😉 voor de winterspelen, dus proberen we het dit jaar opnieuw. De winterspelen bestaan uit verschillende kampioenschappen: badminton, biljart, sjoelen, kaarten en darts. Let op, deze winterspelen starten wel al in november! Opgeven is nu al mogelijk via de website of bij de bar van de Hucht.


Zaterdag 31 december is er van 16.00 tot 20:00 een speciale aftelavond voor de kleintjes: de sterretjesparade. Iedere leeftijd is uiteraard welkom voor wat lekkere hapjes en gezelligheid rondom het kampvuur. Voor de jongste hebben wij een aftelmoment tot 20:00, waarbij ze van tevoren samen kunnen spelen en marshmallows boven het vuur kunnen houden! Een avondje gezelligheid dus, voordat we het nieuwe jaar in knallen!


Verdere informatie en inschrijvingen zullen binnenkort op de website staan of op facebook vermeld worden.


Inschrijven TOP2000 Quiz