Alphense Olympische Winterspelen

Finales winterspelen
Op vrijdag was het eindelijk zo ver. Na 3 weken poulewedstrijden was het tijd voor de halve finales en finales van de Olympische Winterspelen.


Bij het Badminton waren Bennie & Wim, Glendie & Anet, Bas & Erik en Ronny en Mark de overgebleven koppels, Bennie & Wim en Glendie & Anet werden in de halve finales redelijk overklast waardoor ze veroordeeld waren voor de 3e en 4e plek. Hierin trokken Bennie & Wim uiteindelijk aan het langste eind. Daarna was het tijd voor een zinderende finale met ontzettend snel spel. Vanaf de tribune klonken gedurende de hele wedstrijd de veelzeggende kreten “Oooeeee”, “Aaaah”, “Oooh”. En als je dat hoort dan weet je dat het een goede wedstrijd is. Uiteindelijk gingen Ronny & Mark er na 3 sets met de overwinning vandoor.


Bij het darten ging het eigenlijk net zo. De finalisten Hugo & Geertjan, Bjorn & Guido, Jorrit & Brian en Wout & Sjors gingen uitmaken wie de gouden medaille zou gaan winnen. Net als bij het Badminton waren de halve finales geen partij voor de twee finalisten. Hierna grepen Wout & Sjors de bronzen plak voor de neus van Jorrit & Brian weg. In de finale was het ook hier spannend en hielden de teams elkaar lang in evenwicht. De heren die in Alphen al sinds jaar en dag een synoniem voor darten zijn gooide uiteindelijk als eerste hun laatste dubbel. Hierdoor kroonden Hugo & Geertjan zich de eerste Olympische kampioen darten.


Bij het biljart lag het iets anders. Hier zat de spannende wedstrijd niet in de finale maar in de halve finale. Geert & Jo wonnen hun partij redelijk gemakkelijk van Cor & Edo. In de andere halve finale was het Ronny & Chris tegen Willy & Glendie. Een hoop van Wichens aan de tafel dus, dat zorgt altijd voor een hoop strijd. Ze gaven elkaar geen duimbreedte speling en na anderhalf uur was het 39-79 en hoefde beide teams nog maar 1 punt te maken. Uiteindelijk waren het Ronny & Chris die naar de finale doorstootte. Willy & Glendie hadden hun kruit nog niet verschoten en behaalde toch nog de derde plaats, maar bij Ronny & Chris was de magie verdwenen en verloren kansloos van de gebroeders de Jong.


De week voor de finales was de 3e ronde van het Rikken gespeeld en eigenlijk was zijn naam al op de gouden medaille gegraveerd toen deze besteld werd. Mari van Tuil was verreweg de beste dit toernooi. Hij werd op het podium vergezeld door wederom de gebroeders de Jong.


Ook was er nog een toernooi Sjoelen. Hier deden uiteindelijk 12 man aan mee. Na 5x op 8 verschillende bakken te hebben gespeeld kwam werd het podium gevuld door Geertjan, Hugo en Janet. Geertjan en Hugo bewijzen hiermee dat niet alleen met darten maar ook met sjoelen de juiste gaatjes weten te vinden. Hierdoor is Geertjan de eerste geworden die 2 gouden plakken mee naar huis heeft genomen.


De winterspelen zijn uiteindelijk afgesloten met een waardige ceremonie. De prijzen werden hierbij uitgereikt door Miss Alphse Olympische Winterspelen Hennie Timmers. Op naar een volgende editie!
 
De inschrijvingen zijn gesloten. Hieronder een link naar het speelschema.


Speelschema  Deelnemers.pdf


Winterspelen 2022 !

Dit jaar doen we een tweede poging voor een eerste editie: de Alphense Olympische Winterspelen. Gedurende de maanden november en december is het mogelijk om de strijd tegen andere Alphenaren aan te gaan. Dit allemaal natuurlijk voor de titel:

'Alphens Olympisch Kampioen' !!


De spelen bestaan uit verschillende sporten, waarvoor je jezelf op kan geven. Sommige zijn voor powerkoppels, sommige voor fanatieke individuen. De verschillende sporten zijn:

- Darten (in koppel)

- Biljarten (in koppel)

- Badminton (in koppel)

- Mario Kart (individueel)

- Sjoelen (individueel)

- Rikken (individueel)

- Poker (individueel)


Per sport kost het €2,50 per persoon om deel te nemen. En natuurlijk is het mogelijk om voor meerdere sporten op te geven.


Voor de koppelspellen is het van belang dat je bij het inschrijven al iemand hebt die jou perfect aanvult om de potjes te winnen! Bij deze sporten zal er een kleine poule fase zijn waarvan alleen de beste door zullen gaan naar de volgende ronde.


Na de finale van een sport zal er een huldigingsceremonie plaatsvinden. De namen van de personen in kwestie zullen dan op de medaillespiegel naast de bar worden geschreven. Daar wil iedereen op staan natuurlijk!