2024-01-10

Carnaval!!!

Carnaval komt er weer aan! Dit jaar met Prins Jorrit en Adjudant Tom vooraan in de polonaise. Dat beloofd weer een fantastisch jaar te worden. We trappen af op Vrijdag 9 Februari de sleuteloverhandiging, vanaf dat moment gaat het plékhol open en is carnaval begonnen.

Op zaterdag na de optocht zijn er spetterende optredes van Helden op Sokken, MC Vals en Schorre Chef en DJ Jaylem.

Maandag is er de boerenbruiloft en is Chez Petit Antoine terug, dat beloofd weer een ouderwets gezellige dag te worden.

Op dinsdag is er nog het kinderbal waarbij de kinderen uit hun dak kunnen gaan in hun carnavalsoutfit.

Dus kom naar het Plékhol voor 3 dagen LOL.

Admin - 00:29:14 | Een opmerking toevoegen

2022-11-24

Olympische Winterspelen

De inschrijvingen zijn gesloten, dus nu gaat het echt beginnen. Er zijn 9 koppels voor het darten, 11 koppels voor het biljarten en 10 koppels voor badminton die strijden om de gouden medailles. Voor het sjoelen zijn er 15 deelnemers en bij het rikken 12. Alle deelnemers hebben het speelschema ontvangen en het beloofd een drukke maand te worden in de Hucht. Iedereen is welkom om hun favoriete spelers aan te moedigen. Hieronder is het speelschema te vinden. 

Speelschema
Deelnemers.pdf

Admin - 17:54:54 | Een opmerking toevoegen

2022-10-19

Een terugblik op de afgelopen twee jaar!

Een vernieuwde Hucht: terugblik & vooruitzicht

We zijn ondertussen twee jaar verder en we kunnen eindelijk uitkijken naar het openingsfeest van de Hucht op 22 oktober. Dit doen wij samen met (kan ook niet anders) de band ‘Trots!’ en jullie.  Normaal zou je bij zo’n openingsfeest natuurlijk praten over wat er in de toekomst nog allemaal kan met dit mooie, nieuwe pand. Wij vinden het in dit geval leuk om ook even terug te blikken. In de afgelopen twee jaar is er, ondanks corona, namelijk al veel gebeurd… en we zijn nog met veel plannen bezig !!

Zullen we even terugblikken?

Een van de eerste activiteiten die er is geweest: de wijn selectie dag Bij een vernieuwde horeca, hoort een vernieuwde drankenkaart. Hoe konden we die nou beter samenstellen dan met een verzameling zeer professionele wijnproevers uit ons pittoreske Alphen? Dankzij hen krijgen wij nog regelmatig complimenten over onze huiswijnen! Bovendien was het hartstikke gezellig deze avond, ondanks alle coronamaatregelen. Je hoeft dan ook niet te treuren als je deze editie gemist hebt, er komt een volgende aan.

Sinds april 2022 zijn we gestart met gezamenlijk eten. Elke donderdag om 17:30 wordt er met goed gezelschap een hoofd- en nagerecht gegeten. Anja Witzel en Erie van Teeffelen verzorgen om de week het eten en het smaakt altijd heerlijk. Met deze activiteit willen we ervoor zorgen dat de inwoners van Alphen (en omgeving) elkaar ontmoeten of beter leren kennen. Daarnaast is het perfect voor diegenen die geen zin hebben om te koken of op zoek zijn naar wat extra gezelligheid tijdens het eten!

We hebben inmiddels ontdekt dat Alphen vol zit met levensgenieters die wel van een hapje of drankje houden… Gelukkig hebben we ook chefs in Alphen die het leuk vinden om voor een groep mensen te koken! Erik Lagarde heeft voor deze levensgenieters een nieuw concept bedacht dat in no-time vol gereserveerd zat: Dinner on the Hill ! Samen met Ingrid, Petra en Anja heeft hij 4 thema avonden verzorgd van een heerlijk 5-gangendiner. Grieks, Spaans, Italiaans en Alphs, allemaal een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Een evenement waarbij eten niet meer het grootste belang is, is de Village Fair. Ondanks dat er genoeg hapjes en drankjes te proeven waren, draaide het dit keer om de verschillende verenigingen, stichtingen en ondernemingen die in Alphen en omgeving te vinden zijn. Zij kregen hier de kans om hun producten en activiteiten te showen. Hier was te zien dat het ondernemerschap in Alphen al op jonge leeftijd begint!

De overige verenigingen in Alphen hebben hun krachten samen gebundeld om zo een Alphse variant van kermis te organiseren tijdens Schik in de Schoolstraat. Hier hebben wij van alles gezien, zoals de kop van jut, stropdas schieten, rad draaien bij het smartlappenkoor, blikwerpen, meerdere springkussens en wat lekkers om te eten! En dit keer ging het geld voor deze attracties niet weg uit Alphen, maar naar de verenigingen die hun best hebben gedaan om deze activiteiten mogelijk te maken! Gezelligheid & het sponsoren van Alphse verenigingen: win-win situatie dus!

Voor de sportieve Alphenaren waren er afgelopen jaren verschillende competities. Zo is de tour d’Alphen opgestart, waarin wielrenners gestreden hebben om de snelste tijd & sommige juist aardig hun best deden voor de langzaamste tijd. Jeffrey Wiese en Jarno Derks zijn de winnaars van het ‘jongere’ klassement van de afgelopen 2 jaar. Bij de ‘oudjes’ is er al 2 jaar op rij gewonnen door Joffrey Hol. Daarnaast hebben er 6 zaalvoetbalteams gestreden voor de winst tijdens de zaalvoetbalcompetitie. Vanwege de corona is het een halve competitie geworden, waarbij de kampioensschaal richting Dreumel is gegaan naar MZD. En voor de speurneuzen is er een ingewikkelde speurtocht uitgezet in het dorp. Hierbij hebben 42 teams verschillende puzzels getrotseerd om de oplossing te vinden op de ‘moordzaak van Alphen’.

Zoveel enthousiaste puzzelaars in ons dorp: een goede aanleiding voor een dorpskwis! De commissie van de Dorpskwis heeft hun best gedaan om een uitgebreid boek vol vragen uit te brengen. Het resultaat was dat een groot deel van Alphen op 19 maart 2022 druk in de weer was om de antwoorden op tijd te vinden en de meest indrukwekkende (of lachwekkende) video’s en foto’s in te leveren. Daarnaast streden de meest sportieve Alphenaren tegen elkaar in de gymzaal… door het maken van een inburgeringsexamen. Er is nog nooit zo veel concurrentiestrijd geweest tussen de Alphenaren, maar het was uiteindelijk een super gezellige dag waar nog veel over nagepraat is.

Een andere mooie dag was toen de fietsers van Dijkensport even een worstenbroodje kwamen halen. Het succes van de live muziek en de gezelligheid van alle 800 bezoekers hebben bewezen dat er bij de Hucht absoluut potentie is om vaker buitenactiviteiten met live muziek te organiseren!

Tussendoor hebben wij natuurlijk ook nog de activiteiten gehad die er vroeger ook waren. We hebben inmiddels een jaartje carnaval gehad, verschillende bijeenkomsten van de EDO, de Zonnebloem, een dartkampioenschap en een concert van de muziekvereniging.

Al met al, hebben wij dus al behoorlijk wat leuke activiteiten gehad ondanks de coronaperiode. Dit was niet alleen leuk voor alle bezoekers, maar ook voor ons. Wij hebben deze twee jaar namelijk de kans gehad om te groeien in onze vaardigheden als het gaat om het bedenken en organiseren van evenementen. Als er vanuit jullie geen interesse was geweest voor al onze activiteiten, dan zou er voor ons niks aan zijn om het te organiseren. Dankzij al jullie positieve reacties, maar ook door jullie goede tips en aanvullingen, kunnen wij ons hierin verbeteren en steeds grotere evenementen aanpakken. Daarvoor moeten wij jullie ook zeker bedanken, dus bij deze namens Eric en Ellen:

Hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme & vertrouwen!

Wat betreft het vooruitzicht…

De afgelopen twee jaar hebben we tijdens de kerstperiode last gehad van de lockdown. Toch hebben wij de alleenstaande 50+ers in Alphen proberen te vinden om hen wat lekkers te brengen. Het liefste brengen wij het hele dorp samen voor héél véél gezelligheid in plaats van de inwoners thuis een voor een op te zoeken. Daarom willen wij dit jaar het Top2000 café van Alphen worden. We toveren een gedeelte van de Hucht om tot een bruin café waarin de hele week de top2000 aanstaat, terwijl in de rest van de Hucht verschillende activiteiten worden georganiseerd voor elke leeftijd. We zijn er nog mee bezig, maar tot zover is de planning:

Dinsdag 27 december: kerstdiner voor alleenstaande 50+ers (krijgen uitnodiging) en vanaf 20:00 opening van het Top2000 café in Alphen.

Woensdag 28 december: overdag activiteiten voor de jeugd. Dit is onder andere een Mario Kart toernooi. De andere activiteiten staan op dit moment nog in de kinderschoenen 😉. ’S Avonds is er een Top2000 quiz in elkaar gezet door Sander van Beuningen. Hier kan iedereen aan mee doen, echter wel op inschrijving. Kosten per team zullen € 7,50 en maximaal 5 man per team. Bij grote belangstelling zal er later in de week een extra top2000 quiz georganiseerd worden.

Donderdag 29 december is er ’s avonds een kerst-oudjaarsmarkt. Dit heeft hetzelfde idee als de Village Fair, maar dan in kerstsferen en in combinatie met ons top2000 café. Inschrijven als onderneming, vereniging, stichting of losse deelnemer kan via de website of een berichtje naar 06-51011888 / ellen.verhulsdonck@gmail.com .

Vrijdag 30 december zijns de halve finales en finales van de Alphse winterspelen. Vorig jaar stak corona een teststaafje 😉 voor de winterspelen, dus proberen we het dit jaar opnieuw. De winterspelen bestaan uit verschillende kampioenschappen: badminton, biljart, sjoelen, kaarten en darts. Let op, deze winterspelen starten wel al in november! Opgeven is nu al mogelijk via de website of bij de bar van de Hucht.

Zaterdag 31 december is er van 16.00 tot 20:00 een speciale aftelavond voor de kleintjes: de sterretjesparade. Iedere leeftijd is uiteraard welkom voor wat lekkere hapjes en gezelligheid rondom het kampvuur. Voor de jongste hebben wij een aftelmoment tot 20:00, waarbij ze van tevoren samen kunnen spelen en marshmallows boven het vuur kunnen houden! Een avondje gezelligheid dus, voordat we het nieuwe jaar in knallen!

In het bruine café zullen verschillende gezelschapsspelletjes, winter- hapjes en drankjes aanwezig zijn. Hiermee willen we de gezelligheid van samenzijn doortrekken tussen kerst en oud- en nieuw. Dus zorg dat je erbij bent! Inschrijvingen en details voor de activiteiten volgen nog.

Daarnaast zijn we momenteel druk bezig met het verbeteren van onze site. Deze was niet bepaald up-to-date, maar er zit al verbetering in. Hopelijk zijn we hier zo snel mogelijk mee klaar en kunnen jullie ook daar onze agenda in de gaten houden! We willen namelijk nog van alles voor jullie organiseren: een wijnproeverij,  bierproeverij, nieuwe speurtocht, nieuwe competities… en misschien ook nog wel leuke initiatieven vanuit dorpsbewoners?! Voel je vooral vrij om een keer samen met ons te sparren over jouw goede ideeën voor het dorp!

Om af te sluiten, willen wij jullie nogmaals bedanken voor jullie enthousiasme & steun.

Tot snel!

Eric & Ellen

Logo_DorpshuisDeHucht_LIGGEND_RGB.jpg

Ellen Verhulsdonck - 11:41:30 | Een opmerking toevoegen

2022-10-07

Dinner on the Hill

💙🧡💚 Terugblik Dinner on the Hill 💚🧡💙

Wat hebben wij toch héérlijk gegeten! 🍽

Vrijdagavond 23 september was de laatste Dinner on the hill van 2022. Erik Lagarde wilde zijn passie en talent voor koken met ons delen en daarom kwam hij met een super goed initiatief: een vier-gangen diner met bijpassende amuse, op het terras aan de dijk. 🍴🍷 Niet één keer, maar vier keer! Elke avond met een ander thema. Dit werd met groot enthousiasme door jullie ontvangen en was hierdoor in no-time vol gereserveerd! ⏳📞

We begonnen met een proost Ouzo op het terras tijdens de Griekse avond 🇬🇷. Vervolgens de Spaanse avond, waar de weersomstandigheden niet Spaans genoeg waren om buiten te kunnen zitten, dus moesten we toch een avondje in ‘t Kerkeind (de zithoek) plaatsnemen. Het eten en het gezelschap hebben ons gelukkig toch helemaal in de Spaanse sferen gebracht🇪🇸. Een paar weekjes later hebben wij op een schitterende avond genoten van de Italiaanse avond🇮🇹 en ter afsluiting de Alphse avond met producten uit de omgeving🏡. Dus het kan zijn dat je een paar galloway koeien mist in de uiterwaarden…🐂🥩

Vanwege de grote belangstelling en de tevreden gasten, hebben wij een goed vooruitzicht voor 2023. 🥳 Zo zullen er waarschijnlijk zes avonden worden georganiseerd in plaats van vier. Dit zal tegen die tijd in de Union worden gepubliceerd. Reserveren kan daarna via de mail.📩
Voor nu willen wij Erik met zijn team, Ingrid, Petra en Anja bedanken voor hun fantastische werk in de keuken👨🏻‍🍳. En niet te vergeten, alle gasten bedankt voor jullie enthousiasme en de gezellige sfeer die jullie gecreëerd hebben! 😍🍻
💙🧡💚

Ellen Verhulsdonck - 22:37:06 | Een opmerking toevoegen

2022-05-16

Tour d’Alphen 2022 4e Etappe

logo.jpg
Net als vorig jaar zijn we geëindigd met een route die iedereen kent, de standaard ronde van Maas & Waal.
Bij onder de 45 was het al zo goed als bepaald wat de top 3 zou worden, het duo bovenaan moest alleen onderling nog elkaar proberen eraf te rijden. En dat is Jarno uiteindelijk gelukt. In de laatste kilometers heeft ie Roderick nog op een minuut kunnen rijden en daardoor terecht de winnaar van de Tour d’Alphen van 2022 geworden. De laatste etappe heeft ie net boven het uur afgerond in 1 uur en 1 minuut, met een gemiddelde van 39,3 km/uur. Petje af voor deze prestatie. Ook een zeer knappe prestatie van Roderick die met zijn tijd in deze etappe sneller was dan de snelste van vorig jaar. Maikel is uiteindelijk 3e geworden in het klassement op 14 minuten achterstand op de 2 sneltreinen. De top 5 wordt gecompleteerd door André en Erik. André gaat volgend jaar, indien hij weer deelneemt, naar het 45+ klassement en zal een serieuze uitdaging worden voor de mannen en vrouwen daar. Sjors en Martijn zijn een mooie subtopper geworden en rijden rond de tijden van de top van het 45+ klassement, zij moeten alleen nog een flinke poos wachten willen ze daarin uitkomen. Pim heeft uiteindelijk zijn positie in het klassement af moeten staan aan Stan die met zijn tijd in de laatste etappe er net met een minuutje voorbij gaat. Van de groep vrienden uit Dreumel zijn er uiteindelijk maar 2 geweest die alle etappes hebben gereden. Niels heeft het, het beste gedaan en gaf Dave het nakijken. Uiteindelijk zijn man en vrouw onderin geëindigd. Ment voornamelijk omdat hij bij etappe 3 alleen zijn verkenningsronde had gereden en daardoor de aansluiting met de rest miste. Esther heeft ondanks dat ze een elektrische fiets gebruikte beslag gelegd op de laatste plaats. Uiteindelijk is ze wel onder de 10 uur gebleven en genoten van de verschillende routes en uiteindelijk gaat het toch vooral om het plezier.
Bij de 45+ groep was het verschil tussen de nummers 1 en 2 voor de etappe 1 minuut 42. Het is een redelijk verschil maar niet onoverbrugbaar. De twee mannen in de top Joffrey en Robert zijn allebei bloedfanatiek en gingen er vol voor. Uiteindelijk heeft Robert de snellere tijd neergezet maar met een voorsprong van 32 seconden in de laatste etappe kan hij het verschil net niet overbruggen en wordt Joffrey de eerste in de geschiedenisboeken die 2 jaar op rij de Tour d’Alphen wint. Marcel kwam uiteindelijk als 3e over de streep en houd een voorsprong van 5 minuten op het groepje achtervolgers. Nummers 4,5 en 6 zitten binnen 31 seconde van elkaar. Uiteindelijk is het Frits gelukt om de familie van Welie te scheiden. Dick heeft ook een puike prestatie geleverd door de etappe te rijden met een gemiddelde van 29,1 km/uur en ondertussen verschillende persoonlijke records aan te scherpen. Frans was deze etappe iets sneller en verbeterde ondanks dat hij weer een jaartje ouder is zijn tijd van afgelopen jaar met 3 minuten. Hiermee wordt bewezen dat je nooit te oud bent om jezelf te verbeteren. Philip heeft netjes zijn schema gevolgd en is wederom een km/uur sneller dan de week ervoor, dit is hem in alle etappes gelukt. Als hij volgend jaar vast in januari gaat trainen moet het hem lukken om bovenin mee te draaien. De laatste etappe was ook de beste voor Enny, deze route had ze al een keer gereden en nu wist ze de weg. Uiteindelijk was ze 10 minuten sneller dan vorig jaar op deze etappe, dus ook hier nog progressie.
WhatsApp Image 2022-05-16 at 11.30.52 PM.jpeg                                                                                   (Joffrey Hol winnaar 2022 bij 45+)

Op de zondag na de laatste etappe is de prijsuitreiking geweest voor Joffrey (Jarno kon helaas niet) hierna is afgesloten met een drankje en verschillende ervaringen uitgewisseld over de tour. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegedaan aan de tweede TOUR D’ALPHEN als ook de sponsoren PBE Bouw en Drukken&zo. Ik heb genoten van het organiseren en ik hoop dat jullie hebben genoten van iets meer strijd en pit tijdens jullie normale rondes. Ik hoop jullie volgende keer weer te mogen begroeten als jullie strijden voor de oranje trui van 2023.

eindklassement.pdf

Admin - 23:44:54 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen